Dyson Cool AM07 vs MeacoFan 1056P vifte

Test: Dyson Cool vs MeacoFan 1056PSommeren er her, og varmen vi har ventet på så lenge kan noen ganger være plagsom. Det kan være for varmt på soverommet, så søvnen blir dårlig, og det kan være for varmt på kontoret, så du blir sløv. Skal du slappe av i stua er det også bra å ha det behagelig. En god vifte er løsningen, men hvilken vifte skal du velge? Vi tester bestselgerne MeacoFan 1056P og Dyson Cool AM07.

Hvilken vifte er best, Dyson Cool eller MeacoFan?

Her kan du lese vår omtale av en rekke vifter. I vår undersøkelse av vifter er det to vifter vi i redaksjonen virkelig likte. Det er Dyson Cool AM07 og MeacoFan 1056P på stativ. Derfor vil vi her se nærmere på disse to viftene. Begge viftene er «high end» og i det øvre skiktet når det gjelder kvalitet. Dette gjelder også når det gjelder pris, og her er det Dyson som stikker av med «seieren» som den dyreste.

Hvilken vifte du velger er opp til deg, men her går vi igjennom egenskapene, og gir deg vår vurdering skritt for skritt. Dyson Cool AM07 vs MeacoFan 1056P sirkulasjonsvifte på stativ.

Design

For mange er et stilrent og ordentlig design viktig. Både MeacoFan og Dyson Cool leveres som stilrene vifter med god høyde. Mens designet til MeacoFan 1056P er basert på den tradisjonelle MeacoFan 1056 sirkulasjonsviften, er Dyson Cool utformet som et høyt tårn med en sirkulær, avlang luftstrøm langs kanten. To helt forskjellige design, noe som gjerne er avgjørende for mange kunder.

Design MeacoFan 1056P vs Dyson Cool AM07

Vel, det er ingen konkurranse her? Selv om MeacoFan 1056 P ser bra ut, så ligger Dyson et stykke foran. Dyson ser ikke bare dyrere ut, den er også mye mer stilig, moderne og estetisk tiltalende. Dyson AM07 er én meter høy, og den ser elegant ut. Den er bare 19 cm bred, noe som er veldig slankt. Faktisk så slank at du nesten ikke merker det. Dette gjør den perfekt for plassering i hjørnet av et rom.

MeacoFan 1056 er faktisk tilgjengelig i to forskjellige versjoner. Det er en bordmodell som heter MeacoFan 1056, og en versjon på stativ som heter MeacoFan 1056 P (P for Pidestall). Varianten på pidestall som vi ser på her leveres med et teleskopisk stativ på mellom 820 mm og 955 mm. Imidlertid er selve vifteenheten omtrent 32 cm i bredden, så den tar noe mer plass enn Dyson.

Vinner i kriteriet om design: Dyson Cool AM07.

Viften fra Dyson har et veldig spesielt utseende. Det ser ut som at den ikke har vifteblader, men dette er en illusjon Viftebladene sitter i bunnen av apparatet, og luften blåses ut gjennom små huller i toppen. Vanskeligere enn det er det ikke.

Du vil merke at Dyson AMO7 ikke ser ut til å ha noen vifteblad å skjære fingrene på. Dette er fordi alle Dysons bruker Air Multiplier-teknologi – i stedet for å ha vifteblad på utsiden, har den dem på innsiden.Hvis du vil vite hvordan slike vifter fungerer så kan du se en kort og informativ film ved å klikke her.

Meaco 1056P er til sammenligning en vanlig vifte med et raskt roterende blad festet til en motor. Men i motsetning til de fleste standardvifter som består av fire spinnblader innkapslet i et sirkulært bur, bruker Meaco 1056 et lukket hus med jetmotortype som tvinger luften utover i en fokusert strøm. 1056-motoren bruker også den nye DC-teknologien i stedet for den vanligste AC-varianten. DC-motorer bruker ikke bare mindre strøm, men de er også mye mer stillegående.

Vinner i kriteriet om teknologi: Uavgjort, begge har gode og smarte løsninger.

Funksjoner

Begge disse viftene har 80˚ svingning. Dyson har bare svingning fra side til side, men du kan vippe hele enheten manuelt slik at den peker oppover. Meaco har full horisontal og vertikal svingning, og du kan velge mellom de to eller ha dem begge i gang samtidig. Faktisk er et av de viktigste salgsargumentene til MeacoFan 1056 at brisen den skaper, kan blåse på alle vegger og tak så du får en god luftstrøm og kjøling, uten direkte trekk. Med begge svingefunksjonene i drift beveger viften seg i en bred bue og kaster luften i alle retninger. Det er faktisk ganske fascinerende å se på.

Dyson kommer med 10 luftstrøminnstillinger mens Meaco kommer med 12.

Når det kommer til ekstra funksjoner, topper Meaco virkelig Dyson. Riktignok har AM07 en timer, men det har også Meaco – og i tillegg et termometer, et nattlys, en Eco-modus som automatisk justerer viftehastigheten i henhold til rommets temperatur og en modus som etterligner en naturlig bris (øker og senker luftstrømmen tilfeldig). I tillegg har den en sovefunksjon som reduserer lufthastigheten med ett nivå hvert 30. minutt til den slår seg helt av.

Vinner i kriteriet om funksjoner: Ingen spørsmål her, MeacoFan 1056P vinner denne kategorien.

Fjernkontroll

Begge disse viftene kommer med magnetiske fjernkontroller. Dysons fjernkontroll er plassert på toppen og Meacos fjernkontroll i midten av viftegrillen. Begge er like enkle å miste, men viften fra Meaco er mye enklere å bruke uten fjernkontrollen. Mister du fjernkontrollen til Dyson, så står du fort på bar bakke.

Vinner i kriteriet om fjernkontroll: MeacoFan 1056P

Ytelse: Vifteblader eller bladløs?

Begge disse modellene produserer massevis av luft, men Meaco er i en annen liga når det gjelder å føle resultatene i ansiktet ditt. Mens Dyson produserer en ganske fokusert luftstrøm, er den ikke så påviselig på avstand, selv når den er i full sving. Til sammenligning føles Meacos luftstrøm som en kuling. Så hvis du leter etter en vifte du virkelig kan føle deg noen få meter unna, er MeacoFan 1056P et av de aller beste alternativene på markedet.

Vinner i kriteriet om ytelse: MeacoFan 1056P

Lydnivå

MeacoAir 1056P er like stille som en kirkemus, selv når den ikke lenger går på minimum.

Fra et lydnivåsynspunkt er begge modellene enkle å leve med: i full hastighet har Dyson et lydtrykk på 64 dB og Meaco 60 dB. Imidlertid er det en stor forskjell i lydfrekvensene deres, og det er her Meaco virkelig utmerker seg. Dyson AM07s lydkarakteristikk har ganske mye diskant, og nok av det til å forstyrre TV-ens frekvenser. Meaco produserer en mye lavere og mer behagelig brummelyd som du knapt merker. Denne frekvensforskjellen er enda mer merkbar i et soverom – du kan ha Meaco på innstillingene fire til seks mens du sover, men bare to eller tre på Dyson.

Vinner i kriteriet om lydnivå: MeacoFan 1056P

Er MeacoFan eller Dyson Cool enklest å rengjøre?

Dyson Cool AM07 rengjøring

Alle vifter trenger rengjøring, da det er mye som setter seg på viftebladene etter en tids bruk. På Meaco sin modell må du fjerne to sikkerhetsskruer og deretter åpne beskyttelsesgitteret. Endel arbeid der altså.

Hos Dyson er det mye enklere. Her tørker du bare av hele utsiden med en fuktig klut. Vi er litt i tvil om dette er nok, da det vitterlig sitter en liten vifte inne i apparatet, men den er kanskje godt nok beskyttet til å ikke behøve mer rengjøring?

Vinner i kriteriet om renhold: Dyson Cool AM07

Konklusjon

Egenskap MeacoFan 1056P Dyson Cool AM07
Pris 2.699,- 3.690,-
Design X
Teknologi X X
Funksjoner X
Fjernkontroll X
Ytelse X
Lydnivå X
Renhold X

Begge disse viftene er i øvre klasse, og begge to er fantastiske vifter. Hvis pris, strømforbruk, effektivitet, lydnivå og funksjoner er øverst på listen, så er MeacoFan 1056P for meg en klar vinner.

Det er imidlertid ikke til å komme bort fra at Dyson AM07 ser mye bedre ut. Det er et så elegant, lite påtrengende design at du virkelig ikke vil merke det, og når du gjør det, vil du bare tenke ‘det ser bra ut, jeg tok det riktige valget’. Dette gjør du nok også selv om du har betalt tre ganger prisen.

Hvilken vifte passer best for deg, og dine behov? Velg selv!

Hvor kan viftene kjøpes?

VifteElkjop.no
Elkjøp – Wikipedia
CDON.NO
CDON Help Center
Amazon.se
Amazon.se
MeacoFan 1056PKlikk herKlikk her Klikk her
Dyson Cool AM07Klikk her Klikk her

Alternativ til vifter

En vifte reduserer ikke temperaturen, men den gjør at det føles kaldere og mer behagelig. Skal du virkelig senke temperaturen, så kan du bruke en Air condition. Vi har god erfaring med MeacoCool 10.000 BTU, og kan anbefale den.

Vil du lese flere tester?

Vi gjennomfører stadig flere tester i ulike kategorier. Finn flere tester ved å navigere deg på toppen av siden, eller gå til førstesiden ved å klikke her.

Hvordan har vi laget denne testen?

Denne artikkelen er skrevet med inspirasjon fra en artikkel i magasinet T3. Denne testen er utelukkende basert på informasjon vi har funnet på nettet. Alle tall og verdier er hentet fra leverandørenes nettsider, eller fra nettbutikker som selger produktene. Vi har ikke testet produktene rent fysisk, men kun sammenlignet info vi har funnet på nettet. Vi har på måfå valgt ut hvilke produkter som skal være med i testen, og vi har ut fra vår egen kompetanse valgt ut kriteriene for å vinne. Med andre kriterier eller andre kandidater kan man komme frem til andre resultater.